Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta Savon Voima
Vapaalla 21.6.2018

Äänikirjat ja e-kirjat muuttivat joukolla omaan kännykkään – sähköiset kirjat saa nyt suoratoistopalveluna

Sähköisten kirjojen suoratoistopalvelut ovat avanneet kirjojen ystäville aivan uudenlaisia lukukokemuksia. Nyt lomalukemisetkin kulkeutuvat mökille ja matkoille entistä helpommin kännykässä.

Perinteisellä, painetulla kirjalla on aina puolensa ja ystävänsä, mutta kirjoja voi nyt lukea myös uudella tavalla. Markkinoille rantautuneet BookBeat ja Storytel ovat kirjojen suoratoistopalveluita, jotka toimivat samalla tavalla kuin musiikissa Spotify tai elokuvien puolella Netflix. Kuukausimaksun maksettuasi voit lukea tai kuunnella palvelun ääni- ja e-kirjoja rajoittamattomasti. Tarjolla on tuhansittain vaihtoehtoja eri kategorioissa: romaaneja, runoutta, dekkareita, elämäkertoja, fantasiaa, erotiikkaa, historiaa, jännitystä, klassikkoja, novelleja, tietokirjallisuutta sekä myös lasten ja nuorten kirjoja. Suomenkielisten lisäksi lukemista on myös englannin ja ruotsin kielillä. Lukunautinnon välineeksi riittää oma älykännykkä tai tabletti. Sovelluksen voit ladata sovelluskaupasta useammalle laitteelle, mutta koska tili on henkilökohtainen, sitä voi käyttää vain yksi henkilö kerrallaan.

Ideana on, että valitset palveluntarjoajan valikoimasta mieleisesi teoksen ja luet tai kuuntelet sitä älypuhelimellasi tai tabletilla silloin, kun siihen on aikaa. Palvelu muistaa, mille sivulle viimeksi jäit, ja voit myös vaihtaa lukemisen kuuntelemiseen kesken kaiken tai päinvastoin. Ne ovat käteviä ominaisuuksia, esimerkiksi jos edessä on pitkä automatka, jonka aikana haluat kuunnella loppuun kesken jääneen kirjan. Kodin hiljennyttyä nukkumaan voit vaihtaa kirjan kuuntelemisen lukemiseen ja jatkaa sitä kännykän avulla. Mieluisimmat kirjat voit siirtää valmiiksi omaan virtuaaliseen kirjahyllyysi. Kirjan lukeminen tai kuunteleminen tapahtuu yleensä netin kautta suoraan palvelimelta. Kirjan voit myös ladata offline-versioksi omalle laitteellesi, jolloin lukeminen onnistuu silloinkin, kun nettiyhteyttä ei ole tasaisesti tarjolla, vaikkapa junassa tai kesämökillä.

Kumpaankin palveluun on mahdollista tutustua kahden viikon ilmaisen tutustumisjakson avulla, ja tilausjakson voi lopettaa koska tahansa. Kuukausimaksu on molemmissa noin 17 euroa, ja palvelut vastaavat ominaisuuksiltaan pitkälti toisiaan. Kirjavalikoima eri palveluissa vaihtelee hiukan, joten kokeilemismahdollisuus on paikallaan. Kaikki palvelut toimivat mm. Android- ja Apple-laitteilla.

www.storytel.fi – 14 vrk:n kokeilujakso veloituksetta. Hinta sen jälkeen 16,99 €/kk. Voit lukea ja kuunnella kirjoja rajoituksetta. Kirjojen lukuoikeus loppuu, kun päätät asiakkuuden.

www.bookbeat.fi – 14 vrk:n kokeilujakso veloituksetta. Hinta sen jälkeen 16,90 €/kk. Voit lukea ja kuunnella kirjoja rajoituksetta. Kirjojen lukuoikeus loppuu, kun päätät asiakkuuden.

kirja.elisa.fi – Rekisteröidyt ilmaiseksi ja luet tai kuuntelet vain ostamiasi kirjoja. Ei kuukausimaksua, mutta maksat kirjoista 3,90–29,90 €/kpl. Kirjat jäävät käyt­töösi, vaikka asiakkuutesi päättyisi.

ekirjasto.kirjastot.fi – Näet omasta kirjastostasi lainattavissa olevat e-kirjat ja pääset myös lainaamaan niitä tai tekemään varauksen. Lukemiseen ja kuuntelemiseen tarvitset Ellibs-sovelluksen.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@savonvoima.fi

*
*

Lisää luettavaa

Sähköt pihalla – katso myös burgerpihvin grillausvinkki

Älä katkaise sähköjä pääkytkimestä

Mökkiläinen, älä katkaise sähköjä pääkytkimestä muulloin kuin sähkötöiden yhteydessä

Tukka pystyssä sähköstä

AUTS! Tukka pystyssä sähköstä – mistä apua hankaussähköön?

Missä menet sähköauto?

Sähköautojen suosio Suomessa kasvaa vakaasti – tekniikka kehittyy ja kustannukset putoavat

Ristipistoilla otetaan nyt kantaa itselle tärkeisiin asioihin – Minna Jaakola elää, hengittää ja puhuu omien käsitöidensä kautta