Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta Savon Voima
Asiakkaana 21.11.2018

Käytännön muutokset Savon Voiman sähkönmyynnin asiakkaille

Mikäli sinulla on voimassaolevia sähkönmyyntisopimuksia Savon Voima Oyj:n kanssa, siirtyvät ne sellaisenaan ja automaattisesti Väre Energia Oy:n sopimuksiksi 1.1.2019 alkaen. Tuotenimet sekä sähkönmyyntiehdot säilyvät muutoksessa ennallaan. Sähkön myyntihinnat säilyvät myös ennallaan kaikissa muissa tuotteissa, paitsi KestoVoima, KestoVoima Plus sekä VetoVoima, joiden hinnat muuttuvat markkinahintojen muutoksesta johtuen 1.1.2019 alkaen.

Jos sinulla ei ole sähkönmyyntisopimuksia Savon Voiman kanssa, Väreen startti ei aiheuta sähkönsiirron tai kaukolämmön osalta mitään muutoksia nykytilanteeseesi.

Kestoetu

KestoVoima-asiakkaiden vuodelta 2018 kerryttämä viikonloppujen ja arkipyhien sähkönkäytöstä maksettavan KestoEtu hyvitetään Savon Voiman viimeisellä sähkönmyyntilaskulla tammikuussa 2019. KestoEtu jatkuu 1.1.2019 alkaen Väreen etuna KestoVoima-asiakkailleen.

Sähkölaskut (Savon Voima Verkko Oy:n alueella)

Savon Voima laskuttaa tammikuun alkupuoliskolla joulukuun 2018 sähkönkäytön yhdellä laskulla kuten ennenkin. Siitä eteenpäin saat erilliset laskut Savon Voimalta sähkön siirrosta ja Väreeltä sähkönmyynnistä. Ensimmäiset Väreen sähkömyyntilaskut lähtevät asiakkaille tammikuun puolivälin jälkeen.

Poikkeuksena tähän ovat asiakkaat, joiden määräaikainen sähkönmyyntisopimus Savon Voiman kanssa on irtisanottu ennen vuodenvaihdetta päättymään alkuvuodesta 2019. Näistä osa voi saada sähkönmyynnin laskun Savon Voiman laskuttamana vielä tammikuun 2019 puolivälin jälkeenkin.

Muutokset laskujen maksamisessa:

Kaikilla Väreen laskuilla on huomioitava, että maksun vastaanottaja sekä vastaanottajan tilinumero muuttuvat. Väreen tilinumero on FI11 5600 0520 6350 07.  Paperi-ja sähköpostilaskut tulevat samoihin osoitteisiin kuten ennenkin.

e-laskut ja suoraveloitukset

  • Asiakkaat, joilla on ollut Savon Voiman sähkölaskut e-laskuina, ovat saaneet verkkopankkeihinsa jo Väreen esitäytetyn e-laskusopimuksen. Heillä Väre löytyy e-laskuttajien luettelosta ja sopimuksen hyväksyntä onnistuu ilman Väreen ensimmäisen laskun viitenumeron syöttämistä. Tämähän tarvitaan normaalisti uuden e-laskusopimuksen teossa. OP-ryhmän asiakkailla, joilla Savon Voiman laskut ovat olleet e-laskuja, ensimmäinen Väreen sähkölasku tulee jo automaattisesti e-laskuna.
  • Asiakkaat, joilla aiemmin ei ole ollut Savon Voiman e-laskua, voivat tehdä e-laskusopimukset sekä Savon Voimalle että Väreelle verkkopankissaan. Silloin on huomioitava, että Väreen e-laskusopimuksen voi tehdä vasta ensimmäisen Väreen sähkölaskun viitenumeron avulla. Savon Voiman osalta sopimuksen teko onnistuu jonkin aiemmin tulleen sähkölaskun viitenumerolla. 
  • Suoramaksuissa aiemmin Savon Voiman laskut suoramaksuina maksaneet saavat OP-ryhmän ja Nordean asiakkaina automaattisesti Väreen laskut suoramaksuina ja muissa pankeissa heidän on tehtävä uusi suoramaksusopimus.

Palautetta voit antaa meille tästä.

Lisää luettavaa

Rekisteröidy Väppiin ja voita luuri!

polttopuita Hussolan tilalta

Hussolan tilalta polttopuut ilman välikäsiä – vaivattomasti MottiNetin avulla

Yli puolet asiakkaistamme on jo säävarmassa sähköverkossa

Savon Voima Verkko Oy:n sähkönsiirtohinnat nousevat 1.1.2020 lähtien keskimäärin 4,5 %

Etäkatkaisemme sähköt käyttöpaikoista, joissa ei ole voimassaolevaa sähkön myyntisopimusta