Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta Savon Voima
Vapaalla 18.3.2019

Mökkiläinen, älä katkaise sähköjä pääkytkimestä muulloin kuin sähkötöiden yhteydessä

Älä katkaise sähköjä pääkytkimestä

Mikäli luentayhteys mittariisi katkeaa, joudumme pahimmassa tapauksessa pyytämään sinut paikan päälle, jotta pääsemme tarkistamaan mistä yhteysongelmat johtuvat. Varsin usein mökkikohteissa näissä syyksi on osoittautunut sähköjen poiskytkentä pääkytkimestä.

Varsinkin kiinteistöissä, jotka eivät ole ympärivuotisessa käytössä, on yleisenä tapana ollut pidemmäksi aikaa poistuttaessa  katkaista sähköt sähkökeskuksen pääkytkimestä. Nyt etäluettavien mittarien aikana näin ei pidä enää toimia. Sama asia hoituu sähkömittarissa olevan katkaisu/kytkentä-painikkeen avulla.

Mittarissa oleva painike katkaisee kaikki kiinteistön sähköt, mutta jättää ne kuitenkin sähkömittarin etäluentalaitteelle, jolloin myös etäluentamme jää toimintakuntoon. Mittarin ottama sähkö ei kasvata sähkölaskuasi.

Näin toimien

  • saat aina todelliseen kulutukseen perustuvat sähkölaskut.
  • saamme mittarin kautta tiedon osasta sähkövioista tai laatupoikkeamista. Korjaamme vian parhaimmillaan ennen kuin sinä asiakkaana sen huomaat.
  • voit seurata sähkönkulutustasi nettisivuiltamme löytyvän Väppi-palvelun kautta. Sen avulla voit päätellä esimerkiksi onko mökilläsi käynyt kutsumattomia vieraita.

Etäkytkentälaitteet sijaitsevat sähkömittarin etupaneelissa. Kuvissa kaksi yleisimmin käytössä olevaa mittalaitetta ja niissä sormet osoittamassa etäkytkentälaitteen painikkeita. Jokaisessa mittarissa sekä asennuksen yhteydessä jätetyssä mittarin käyttöohjeessa neuvotaan sähköjen päälle- ja poiskytkentä kunkin mittalaitteen osalta.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@savonvoima.fi

*
*

Lisää luettavaa

Sähköt pihalla – katso myös burgerpihvin grillausvinkki

Tukka pystyssä sähköstä

AUTS! Tukka pystyssä sähköstä – mistä apua hankaussähköön?

Missä menet sähköauto?

Sähköautojen suosio Suomessa kasvaa vakaasti – tekniikka kehittyy ja kustannukset putoavat

Ristipistoilla otetaan nyt kantaa itselle tärkeisiin asioihin – Minna Jaakola elää, hengittää ja puhuu omien käsitöidensä kautta

Ulkona liikkujan valaisinvalinnat – vinkkejä otsalamppujen ja taskuvalaisinten valintaan