Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta Savon Voima
Lukijat kysyvät 23.5.2018

Sähköauton mukana tulee ”matkalaturi”, jolla auton saa ladattua tavallisesta kotipistorasiasta. Ohjeissa on, että tätä ei suositella turvallisuussyistä jatkuvaan käyttöön. Mikä riski tässä on? Entä onko olemassa jokin turvallisuusnäkökohta myös sille, että latauslaite ei ole kiinteästi auton osana?

Sähköauton mukana tulevaa matkalaturia ei suositella jatkuvaan käyttöön. Tässä on ajateltu turvallisuutta, sillä laitteen valmistaja ei voi varmasti tietää, missä autoa on tarkoitus ladata ja millaisessa kunnossa latauspaikan sähköverkko on. Turvallisuusnäkökulmaan vaikuttaa esimerkiksi se, kuinka paksuja sähköjohtimia vaikkapa kodin autokatoksen pistorasiassa on käytetty. Taloa rakentaessa ei ole ollut tarvetta suunnitella ulkopistorasioiden käyttöä siltä pohjalta, että niihin olisi kytketty suuritehoinen laite. Jos pistoketta, josta autoa ladataan, ei ole mitoitettu tähän käyttöön, jatkuva kuormitus voi aiheuttaa pitkäaikaisessa lataustilanteessa alimitoitetun sähköjohtimen poikki palamisen. Tästä voisi seurata huonolla onnella myös tulipalo. Sähköautoa ei siis kannata lähteä lataamaan mistä tahansa pistorasiasta. Varsinkin pitkien jatkojohtoviritysten käyttöä kannattaa latauksessa välttää.

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@savonvoima.fi

*
*

Lisää luettavaa

Saako sähkölinjalle, pylväsrivin jommallekummalle puolelle, tehdä kevyen mökkitien tai mönkijäreitin?

Paljonko maksaa sähkösaunan käyttö, esim. vanha 12 kW:n kiuas, joka on päällä 3 tuntia?

Sähkölinja pirstoo tonttini ja estää puiden kasvua. Miten ja millä hintaa linjan voi siirtää pois tontiltani?

Mikä on ohjeellinen lämpimän veden lämpötila sähköllä toimivaan lämminvesivaraajaan (lämmitettävä järvivesi)?

Kuinka paljon varjo aurinkopaneelissa vie tuotosta pois?