Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta Savon Voima
Verkossa 3.2.2018

Sähköt mökille kesäksi? Aloita sähköistäminen nyt – näillä ohjeilla pääset alkuun

Mökin sähköistäminen tuo vapaa-ajanviettoon paljon mukavia asioita. Ruuat pysyvät kylminä ja kännykät latauksessa. Sadepäivinä voi keskittyä elokuviin, ja nuorisokin viihtyy mökillä paremmin. Aikaa jää enemmän rentoutumiseen ja todellisen loman viettoon.

Jos olet miettinyt vapaa-ajan asunnon sähköistämistä ja haluat nauttia jo seuraavasta kesälomastasi täysillä mukavuuksilla, nyt on oikea aika laittaa asia vireille. Näillä ohjeilla pääset alkuun.

Vapaa-ajan asunnon sähköistäjän muistilista

  • Mieti alustavasti sähkön tarve. Käytetäänkö mökkiä ympäri vuoden? Mihin rakennuksiin kaipaat sähköä? Mitä ja miten haluat lämmittää? Haluatko lämpimän veden? Entä ilmastointi tai hälytysjärjestelmä? Millaisia koneita ja laitteita aiot käyttää? Tarvitaanko kasvunvaraa tulevaisuutta varten?
  • Teetä sähkösuunnitelma asiantuntijalla. Sähkösuunnittelija osaa mitoittaa pääsulakkeen koon tarpeiden mukaiseksi tulevaisuuttakin ajatellen. Hyvä suunnitelma auttaa myös urakkatarjousten vertailussa.
  • Ota hyvissä ajoin yhteys Savon Voimaan, jotta saat sähkö­liittymän hinta- ja toimitusaikatiedot ajoissa. Varsinkin haja-­asutusalueella sähköjohtojen sijoituslupa-asiat voivat viedä aikaa.
  • Tee sopimus liittymisestä Savon Voiman sähköverkkoon ja samalla on hyvä selvittää myös erilaiset sähkösopimusvaihtoehdot.
  • Tee myyntisopimus sähköenergiasta hyvissä ajoin ennen sähkönkäytön aloittamista. Myyntisopimuksen yhteydessä tiedot välittyvät myös verkkoyhtiölle. Verkkopalvelu­sopimus on sillä ilmoituksella kunnossa. Huom. sinulla on oltava sähkön myyntisopimus, ennen kuin sähköurakoitsija voi tilata mittarin asennuksen ja kytkennän.
  • Pyydä tarjousta sähköurakasta usealta urakoitsijalta. Sovi töiden etenemisestä urakoitsijan kanssa. Tee kirjallinen urakka­sopimus, jossa on sovittu aikataulu, maksuerät ynnä muut käytännön asiat.
  • Sähköurakoitsija vastaa kiinteistösi sähköistämisestä sähkösuunnitelman mukaisesti. Sähköurakoitsija asentaa myös pääkeskuksen, johon verkkoyhtiö käy asentamassa etäluettavan sähkömittarin. Liittymisjohdon kytkentä jakeluverkkoon sisältyy liittymissopimukseen. Kytkennän jälkeen sähköyhtiö tarkistaa sähköenergian mittalaitteiden toiminnan ja sähkön tulemisen pääkeskukseen.
  • Vaadi sähkötöiden valmistuttua urakoitsijalta asennusten käyttöönottotarkastus ja kirjallinen tarkastuspöytäkirja mittaustuloksineen. Vaadi myös opastus lämmitysjärjestelmän ja muiden urakkaan kuuluneiden sähkölaitteiden käyttöön.
  • Sitten voit keskittyä nauttimaan mukavuudesta. Rentout­tavaa lomaa!

Ota yhteyttä!

Me autamme sinua sähköistyksen hoitamisessa. Saat tarjouksen sähköliittymästä sekä neuvoja ja ohjeita liittymän suunnitteluun ja rakentamiseen. Ottamalla yhteyttä hyvissä ajoin, varmistat, että saat sähköt haluamassasi aikataulussa.

Oheisesta kartasta näet verkkoalueemme. Kun sähköis­tettävä kohde sijaitsee tällä kartalla, me palvelemme sinua.

Savon Voima Verkko Oy Liittymäpalvelu: tekninen.myynti@savonvoima.fi p. 017 224 300 (ark 8–16)

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@savonvoima.fi

*
*

Lisää luettavaa

Uusi Kaukolämpö Huoleton -palvelu

Salahmin vesivoimalaitoksen tuotantoteho tuplaantui Vieremällä

Säävarman sähköverkon rakennuskohteet 2019

Mitä tapahtuisi, jos sähkökatko kestäisi valtakunnassa koko vuorokauden? – 24 tuntia ilman sähköä

faktoja veroista ja siirtohinnoista

Näin sähkönkäyttäjä ruokkii verokarhua – faktoja veroista ja sähkön siirtohinnoista