Energiaa - tietoa ja tarinoita energiasta Savon Voima
Ajassa 14.2.2017

Vuokranantaja! Huolehdithan, että sähköt pysyvät huoneistossasi sen tyhjillään ollessa.

Sähköjen katkaisuun sovelletaan uutta käytäntöä, jossa sähköt katkaistaan aina automaattisesti silloin, jos huoneistossa ei ole voimassa olevaa sähkösopimusta. Näin toimitaan aina esimerkiksi silloin, kun vuokralainen päättää poismuuton yhteydessä sopimuksensa, eikä uutta sopimusta ole tehty osoitteeseen.

Aiemmin tilanteissa, joissa vuokrahuoneiston asukas vaihtui, ei pääsääntöisesti sähköjä katkaistu vaan poismuuttajalle lähetettiin lasku muuttopäivänä ilmoitetun sähkömittarin lukeman perusteella ja uusi asukas sai aikanaan ensimmäisen sähkölaskun tästä samasta lukemasta alkaen. Nyt kun kaikissa kiinteistöissä ja huoneistoissa on etäluettava mittari, jonka kautta sähköjen katkaisu voidaan tehdä paikalla käymättä, näin myös menetellään.

Sähkön vähittäismarkkinoiden menettelytapaohjeen mukaan asiakkaalle ei saa toimittaa sähköä ilman voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta. Tämänkaltainen tilanne syntyy juuri silloin, kun entinen asukas muuttaa pois huoneistosta ja kyseiseen asuntoon ei heti muuta uutta asukasta. Tällöin verkkoyhtiön on välittömästi katkaistava sähköntoimitus kyseiseen asuntoon.

Vuokranantaja, informoithan uutta vuokralaista sähkön myyntisopimuksen tekemisestä riittävän ajoissa. Näin varmistat sen, että uudella vuokralaisella on sähköt käytettävissään heti muuttopäivästä alkaen.  Mikäli sopimusta ei ole, kytkentä voidaan tehdä myös pikana, mutta tällöin siitä veloitetaan palveluhinnaston mukainen pikakytkentämaksu. Kohteissa, joissa lämmitys on riippuvainen sähköstä, katkaisua ei tehdä talviaikana.

Savon Voima tarjoaa huoneiston tai kiinteistön omistajalle mahdollisuuden taustasopimuksen tekemiseen. Tämä sopimus tulee voimaan automaattisesti aina siksi ajaksi, kun kiinteistössä ei ole muuta voimassa olevaa sähkönmyyntisopimusta. Näin varmistetaan se, että sopimuksetonta tilaa ei synny ja vältetään sähköjen katkaisusta mahdollisesti aiheutuvat vaikeudet.

Lisätietoa taustasopimuksesta saat asiakaspalvelustamme asiakaspalvelu@savonvoima.fi

 

Jätä kommentti tästä artikkelista

Pakolliset kentät on merkitty tähdellä. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Sähkösopimuksiin tai asiakkuuteesi liittyvissä asioissa ota yhteys asiakaspalveluumme asiakaspalvelu@savonvoima.fi

*
*

Lisää luettavaa

Savon Voima mukana järvitaimenen mätirasiaistutuksissa

Oletko kiinnostunut aurinkopaneeleista? – nyt lisäetuna kylpylälahjakortti nopeimmille

Poimintoja Porin asuntomessuilta

Mitä uutta sisustuksessa ja valaistuksessa? – poimintoja Porin Asuntomessuilta

Sähköä sata vuotta 1992-2017 – sähkön rooli vahvistui suomalaisissa kodeissa

Sähköä sata vuotta 1967-1992 – sähkö oli saapunut viimeisimpiinkin koteihin